Bästa musikalerna någonsin

Det här blir mitt första inlägg på den här bloggen så vill börja med att välkomna er hit. Två av mina största intressen är teater och musik, tillsammans är det helt enkelt perfekt enligt mig. Därför tänkte jag i denna listan dela med mig av mina favoritmusikaler någonsin!

Mary Poppins på Prince Edward Theatre

Den första på listan tror jag dom flesta håller med om, njut av den mycket älskade berättelsen om Mary Poppins på Prince Edward Theatre.

Den bländande scenmusikalen anpassas från PL Travers-berättelserna och Walt Disney-filmen, med klassiska låtar som Supercalifragilisticexpialidocious och A Spoonful of Sugar. Broadway-versionen av showen nominerades till sju Tony-priser, inklusive Best Musical.

Musikalen följer Mary Poppins, som flyger in till Cherry Tree Lane, London för att ta magi och ordning till Banks hushåll. Se när barnen, Jane och Michael, börjar på en serie fängslande äventyr med allas favoritbarnmamma och hennes skorstensfina vän, Bert. Marias glada syn och okonventionella tillvägagångssätt rymmer barnens far, herr Banks, men så småningom faller han också under hennes trollformel.

Zizi Strallen tar titelrollen efter hennes hyllade prestanda i en turné i Storbritannien i Mary Poppins. Charlie Stemp spelar rollen som Bert. Petula Clark, vars karriär har sträckt sig över åtta decennier, är fågelkvinnan, medan Joseph Millson går med i rollen som George Banks.

The Lion King på Lyceum Theatre

Den andra är nog inte heller ett impopulärt val, följ Simbas äventyr i The Lion King-musikal på Lyceum Theatre i Londons West End.

De karaktärer du känner och älskar från den prisbelönta Disney-filmen visas på scenen genom en otrolig roll av skådespelare och dockor; du kommer även att bevittna besättningar av sebor och giraffer i full storlek!

Sjung med till dina favoritlåtar från Elton John och Tim Rice när Simba, den oräddslösa unga lejongubben, fortsätter på sin resa för att bli Kungen av Pridelands och ta in en del av den nya musiken som skapats för scenen av innovativa kompositörer inklusive Lebo M.

Det är ingen överraskning att denna produktion har pågått i mer än 16 år i West End, eftersom publiken fortsätter att älska denna Disney-klassiker som väcktes till liv. Det är ett måste för alla musikaliska teaterfans.

The Phantom of the Opera på Her Majesty’s Theatre

Den tredje och sista för den här listan är The Phantom of the Opera, Bli fascinerad av Andrew Lloyd Webbers prisbelönta musikal, The Phantom of the Opera på Her Majesty’s Theatre.

London-showen berättar historien om en mystisk fantom som terroriserar Paris-operaen i ett försök att göra hans protégé, Christine, operaens ledande dam.

Med hjälp av en fascinerande poäng, käke-släppande landskap och specialeffekter kastar Phantom of the Opera bedövningsgrupper när de framför oförglömliga låtar inklusive The Night of Music och Think of Me.

Boka dina Phantom of the Opera London-biljetter för att uppleva magin i denna tragiska kärlekshistoria för dig själv.

Det var mitt första inlägg, hoppas ni gillade det och om ni vill läsa flera liknande texter så är ni varmt välkomna att komma tillbaka. Jag tyckte det var väldigt kul att skriva den här så förvänta er att se många fler texter!

1 reaktion på ”Bästa musikalerna någonsin”

Kommentarer är stängda.