Bästa teatrarna i Stockholm

Det finns ganska många teatrar i Stockholm otroligt nog, så i den här listan tänkte jag ta upp dom teatrarna som jag tycker är bäst. Om ni redan vet om alla dom här och är mer intresserade av teatrar i andra länder så har jag en lista på dom bästa musikalerna och alla dom är i london så gå gärna och kolla in den om ni vill. Men låt oss börja med listan nu!

MAXIM

Den första på min lista är MAXIM, beläget i hjärtat av den fantastiska Östermalm erbjuder Maxim en mängd olika föreställningar, med allt från den årliga A Christmas Carol framförd av en England-baserad teatergrupp till Macbeth till Snow White. Teatern själv utstrålar gammaldags elegans, med en bra bar för dina för och pausdrinkar.

Dramaten

Nästa på listan är Dramaten, grundades 1788 och har mandatet att presentera svensk och internationell teater. Det är Sveriges nationella scen för teater där många av Sveriges bästa skådespelare talar upp. Och allt händer i en av de vackraste byggnaderna i Stockholm. Det är också där Bergman höll sig under många år, vilket Dramaten hedrar med den halvårliga Ingmar Bergman International Theatre Festival.

GÖTA LEJON

Den tredje teatern för den här listan är Göta Lejon som lutar sig mer mot musikteatern, mycket av den anpassad från den engelsktalande världen. Vad detta betyder är att medan dialogen kan vara på svenska så är låtarna ofta fortfarande på engelska, vilket gör det ganska enkelt att följa med. Medan teaterns utsida ser lite illa ut är interiören fantastisk och folkmassorna alltid entusiastiska.

STRINDBERGS INTIMA TEATER

Den fjärde och sista teatern för den här listan Grundades 1907 av den berömda svenska dramatiker August Strindberg och skådespelaren August Falck, och repertoaren bestod nästan uteslutande av Strindberg-spel under dess ursprungliga tre års drift. Efter stängningen 1910 (på grund av de irriterande konstnärliga skillnaderna) öppnade teatern 22 januari 2003 (Strindbergs födelsedag). Idag är de flesta föreställningar av eller om Strindberg, ofta i samarbete med internationella gäster och på olika språk. Ett besök i Strindbergs Intima Teater betyder en kväll med teaterhistoria.

Det var min lista av dom bästa teatrarna i Stockholm, jag hoppas att ni tyckte den var bra och att ni fick några bra tips för framtida teaterupplevelser! Som alltid så är ni mer än välkomna att läsa mina andra listor här på bloggen om ni tyckte denna var intressant!